Vikshop Cirkulær Stemning Og Logo

Genanvend dit plastikaffald.

VikShop afsætter årligt mange kvadratmeter plastik til ensilering af foder til dansk kvægbrug. Det kan være svært at komme af med plastikken efter brug, fordi det er forurenet med bl.a. jord, ensilage, møg og fremmedlegemer. Derfor har VikingDanmak lanceret et nyt forretningsområde kaldet VikShop Cirkulær.  

 

VikShop kan hjælpe med at hente og genanvende dit plastikaffald

Håndtering og bortskaffelse af plastikaffald er en ting, men at sikre at det bliver genanvendt er noget andet. For at gøre det så let og omkostningseffektivt som muligt har VikShop fundet en samarbejdspartner, der kan afhente, vaske, granulere og genbruge plastikaffald. 

I samarbejde med AFA Folien GmbH fra Slesvig-Holstein i Tyskland kan vi nu tilbyde indsamling af dit landbrugsplastik og garantere, at plastikaffaldet bliver genanvendt. AFA Folien har 10 års erfaring med at indsamle og rengøre plastik, og vi arrangere opsamlinger løbende i hele Danmark med undtagelse af Bornholm. 

Hvordan foregår indsamlingen helt lavpraktisk?

Kranen på lastbilen, der opsamler plastik, har en indbygget vægt, så vi nøjagtig ved, hvor meget der bliver afhentet på de enkelte bedrifter. Yderligere fotograferes plastikken, så der er fuld dokumentation på afhentningen. Det er vigtigt, at plastikken er korrekt afvejet inden den forlader adressen, da det bestemmer prisen for at få plastikken afhentet. 
Vægten og dermed prisen for afhentning er meget afhængig af, hvor forurenet plastikken er. Det vil sige, at formås det at holde plastikken ren, så er omkostningen mindre, da den dyreste post er rengøring af plastikken.

 

Spar penge på afhentningen

Det er en stor fordel at ryste plastikken, så den er mest muligt renset for jord, vand og ensilage samt at fjerne sæk og sandsække. På den måde betaler du kun for at få afhentet plastik og ikke jord, vand og ensilage, og det gør afhentningen billigere for dig.

 

Dit plastikaffald bliver genanvendt til nyt plastik

Landbrugsplastikken bliver neddelt til mindre stykker, vasket og derefter smeltet om til granulat. På den måde kan plastikken indgå i nyt plastik, som kan bruges til neddækning af ensilage. 
VikShop tilbyder ny plastik, hvor den gamle plastik indgår.

 

Byt til nyt og få hentet dit plastikaffald uden beregning!

Nyt plastik med gratis afhentning købt efter 1. august 2024 i VikShop udløser gratis afhentning. VikShop Cirkulær afhenter det dobbelte i vægt – uden beregning. Det kræver dog, at du har minimum 3 tons, der skal afhentes, og plastikaffaldet skal være rent og sorteret. Manglende rengøring afregnes pr. ton. De 3 tons plastikaffald kan evt. afhentes på flere ejendomme, så længe det er indenfor en radius af 5 km. 

Vurdering af mængde:
1 m3 er lig med ca. 250-300 kg brugt plastik.
1 m3 er lig med ca. 200 kg ny plastik.

Ring til os i dag!

Er du interesseret i at vide mere, så kontakt VikShop Cirkulær på 3038 0029 eller 
mail [email protected]