Han forklarer, at kurserne udspringer fra et ønske hos flere landmænd, der gerne ser, at deres medhjælpere bliver klædt bedre på i forhold til blandt andet brunstobservationer.
Ved at se på koens organer får medhjælperne, der typisk kommer fra uden for Danmarks grænser, en bedre forståelse for koens brunstcyklus og fysiologi som sådan.
Kurserne viser desuden deltagerne, hvad der skal til for at sikre et godt arbejdsmiljø for inseminøren. Eksempelvis at dyrene skal stå fikseret, og at støttedyr er vigtige, når sæden skal placeres helt korrekt, så man øger chancen for drægtighed, hvilket er i alles interesse.
Tidligere har Lars Højsager lavet kurser for større hold på én besætning. På grund af corona har han været nødsaget til at lave mindre hold med under ti deltagere på flere forskellige besætninger.
Det har dog vist sig ikke at være helt tosset. Dels kommer der flere deltager, da deltagerne slipper for at bruge tid på transport. Dels bliver hans relationer til medhjælperne styrket, og snakken flyder nemmere ved næste besætningsbesøg, hvis han render ind i medhjælperne, når han er ude at inseminere.