Smittebeskyttelse ved din ydelseskontrol
For at højne smittebeskyttelsen besøger Viking Data- og Ydelsesservice (tidl. RYK) status 1 besætninger først og desinficerer deres udstyr efter hvert besøg. Snak evt. samarbejdet igennem med din ydelsestekniker – du får her et samtaleark, I kan tage udgangspunkt i.
Klatvask eller smittebeskyttelse
Sådan får du noget ud af den tid, der bruges på vask og desinfektion.
Se Christian Bøghs opskrift på et godt forrum
- Vi har gjort så meget for at komme tilbage i salmonella-niveau 1, så nu gør vi alt for at blive der, forklarer han.
500 kvægbrugere: Sådan håndterer vi smittebeskyttelse
Ny spørgeundersøgelse giver svaret på, hvor stor en andel af mælkeproducenter, der har et godt forrum, skiftestøvler og tydelig skiltning.
20. maj 2022
Tjekliste: Sådan gør du bedriftens forrum til en effektiv smittebarriere
Er bedriftens forrum en åben ladeport for smitte ind og ud af stalden? Her er tjeklisten, der giver dig svaret – og forslag til enkle løsninger, der gør dit forrum til en smittebarriere.
14. marts 2022
Velkommen på min bedrift - i mine støvler
Kvægfagdyrlæge og reproduktionsspecialist, Line Fruergaard-Roed, beskriver kulturforskellen mellem svine- og kvægbranchen. Her kan vi lade os inspirere - og stadig holde os inden for skiven.
07. december 2021
Fælles front for bedre smittebeskyttelse
Kvægbranchen er gået sammen om en kampagne, der skal forbedre smittebeskyttelsen på landets bedrifter. Viking spiller en væsentlig rolle.
26. november 2021
Mogens Jensen holder smitten væk
Takket være blandt andet en række tiltag er det lykkes Mogens Jensen fra Grenaa at holde Salmonella Dublin ude. Alt er dog ikke perfekt.
01. juli 2020